Перейти к содержимому




Башфорум находится по адресу; www.forum.bash-portal.ru
Фото

Талкан и другие блюда национальной кухни


  • Please log in to reply

60 ответов в этой теме

#61 dzilant

 
dzilant

    Бей

  • Форум ағзаһы
  • PipPipPipPipPip
  • 391 сообщений
  • Ырыуым:Юрматы
 

Отправлено 11 Июнь 2011 - 09:09

Уфала тыуып усhям дя, тамырзарым Ишембай районында. Хатерляйем, 1980-се йылдарза, тугандарга барганда, уларзын баксаhында тут (тутовое дерево, шелковица) усеп ултыра ине. Тугандарзын айтеуенся, уны вакытында - Ватан hугышына тиклем - асяйемден олясяйе ултырткайны. Оло табын йыйганда, Йомабикя-иняй тут емешенян эшлянгян ис киткес тямлекястярзе сыгара торгайны. Тугандар уны бикмяс тип йоротя торгайнылар. 1980-се йылдарза ук тут агасы короп боткяйне. Бикмястен рецептын улар хятерлямяй, Тирмян-йылганын башка хужалыктарында тут агасы усмяй ине, рецепты hорарга кеше юк. Бер нися йыл элек баксамда тут усентелярен ултырттым, якренляп улар кутяреля. Озакламай емеш бирергя тейеш. Интернеттан hям таныш азербайджандарзан бикмястен (азербайджанса - ул тямлекяс бекмез тип атала) рецептын белдем. Яммя башымды бер уй сокой: бялки беззен халыкта был тямлекяс икенсе торлоряк бешерелялер. Рецепты белгян кеше булмасмы икян?




1 посетителей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых

Башфорум на Башпортале
BaShFoRuM